‘Nieuws over beloofde verbeteringen Warcraft 3: Reforged komt in juni’

Warcraft-III-Reforged

Als Warcraft-fan deed de release van Warcraft 3: Reforged in januari 2020 pijn aan mijn hart. Na een jaar van stilte laat Blizzard baas, Mike Ybarra, weten dat er volgende maand een update komt.

Met veel tam tam bracht Blizzard in januari 2020 een remaster uit van het strategiespel Warcraft 3 van 2002. Het spel leed enorm van een slechte release en tot nu toe zijn er nog niet echt veel verbeteringen aan de pas gekomen.

Blizzard beloofde in mei 2020 in een blogpost dat het zou werken aan een stappenplan om de problemen met het spel op te lossen, maar slechts een paar maanden later stopte het met het uitbrengen van updates.

De president van Blizzard Entertainment tweette dat er in juni nieuwe informatie zal komen over Warcraft 3: Reforged.

Warcraft 3: Reforged bevatte gereviseerde personagemodellen en omgevingen, evenals integratie met het Battle.net-platform. Het uiteindelijke spel bevatte echter geen van de vernieuwde cut-scènes die tijdens de oorspronkelijke aankondiging werden getoond, en sommige visuele verbeteringen zoals schaduw- en verlichtingselementen ontbraken.

De kritiek van spelers dwong Blizzard om de terugbetalingslimieten voor het spel op te heffen, zodat spelers hun geld konden terugvragen als ze vonden dat het spel niet de ervaring bood die ze hadden verwacht.

De laatste patch van het spel kwam in april 2021 met veel beloofde functies die nog steeds moeten worden geïmplementeerd. Bloomberg meldde in juli 2021 dat Classic Games, het team dat werkte aan Reforged, niet langer met de ontwikkeling van Warcraft 3: Reforged bezig zou zijn.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.