Is er dan toch een nieuwe Killzone in ontwikkeling?

Met de Killzone-reeks plaatste de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games zich op de wereldkaart. Daarna verscheen de Horizon-reeks en was de studio niet meer weg te denken uit de hedendaagse spelindustrie.

Algemeen werd dan ook aangenomen dat de Killzone-saga dood en begraven was, en dat Guerilla zich vanaf nu volop zou richten op Horizon. Maar is dat zo?

Vanuit de diepste krochten van het internet weerklinken de laatste dagen stemmen die ons doen vermoeden dat Killzone wel een tweede leven zou kunnen krijgen. Meer nog, volgens bepaalde bronnen zou die Killzone game wel eens een extra launch titel kunnen worden voor PlayStations PS VR2 die er zit aan te komen.

Toen de VR2 werd aangekondigd, werd ook een gloednieuwe game in de Horizon-serie aangekondigd, Horizon Call of the Mountain. Deze zou exclusief ontwikkeld worden voor het nieuwe VR-model. Maar met één grote naam alleen kom je er niet, en dus is een tweede grote licentie zeker welkom. PlayStation heeft officieel bevestigd dat we tijdens de State of Play “een voorproefje krijgen van verschillende games die in ontwikkeling zijn” voor de VR2.

Sommigen vermoeden zelfs dat we de aankondiging nog deze week zouden krijgen tijdens Sony’s State of Play.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)