Het internet gaat uit zijn dak omwille van deze blooper in Star Wars: The Phantom Menace

Het is geen geheim dat er in films en series regelmatig fouten opduiken. Een vliegtuig in een film over de middeleeuwen, een horloge in een film met Romeinen, je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt al eens. Maar dat Star Wars: The Phantom Menace voor zo’n heisa zou zorgen, dat had niemand zien aankomen (denk ik).

In die film is namelijk een scene waarin de jonge Anakin Skywalker zijn baas, of beter gezegd slavendrijver, verlaat en mee op stap gaat met Jedi Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi. Dit met als doel zijn Jedi-training te beginnen.

Maar, en hier komt, de jonge Anakin pakt de spulletjes die hij nodig heeft mee op die trip. Op zich niets speciaals zou je zeggen, maar wacht de clou komt nog: hij doet dit in een gewone rugzak met rits en hendels. Zo’n rugzak die ook wij dagelijks gebruiken zeg maar.

En dat is een brug te ver voor het internet… Want, zo is de algemene tendens: waar je in het Star Wars-universum door hyperspace kan vliegen, over blasters en lightsabers beschikt om te vechten en volgens bedenker George Lucas geen ritssluitingen meer nodig hebt, hebben mensen dus wel een gewone rugzak nodig zo blijkt.

Het gevolg: een heuse internetrel!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)