Embracer Group start groots fysiek game archief

Met de digitalisering van games is er een kans dat games voor toekomstige generaties niet meer dan een vaag begrip wordt. Want als een uitgever beslist om te stoppen met de verdeling van één game, kan je die nergens meer vinden. Of het moest ik een prive-verzameling zijn.

De Embracer Group wil alvast zijn steentje bijdragen aan het behoud van de gamecultuur voor het nageslacht. Het bedrijf achter onder andere THQ en recent nog Eidos, wil een fysieke gamecollectie aanleggen om dit werk te bewaren.

En daar zijn ze nu al goed mee op weg. De huidige collectie, die bewaard wordt in het Zweedse Karlstad, bestaat op dit moment al uit 50.000 stuks. Het gaat hier om games, consoles en bijhorende accessoires. Maar dat willen ze uiteraard uitbreiden in de toekomst zegt het bedrijf.

Een lijst met alle titels en namen van de items die al aanwezig zijn in de collectie zijn er nog niet. Dit jaar wordt gestart met het catalogiseren van de collectie en het zal in een later stadium ook mogelijk zijn om items uit jouw collectie te laten opnemen in het Embracer Group Archive.

Op termijn is het ook de bedoeling dat er samenwerkingen worden opgezet met musea zodanig dat iedereen kan genieten van alle pracht van de gamecultuur.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.