Mysterieuze en grimmige trailer voor I, The Inquisitor

Ik heb wel iets met middeleeuwse thema’s zoals de Kruistochten, Tempeliers en andere geschiedkundige toestanden. Geschiedenis was dan ook een van mijn favoriete vakken op school. En natuurlijk kwam in die lessen ook de inquisitie naar boven…

Het leuke aan games, films en series met een middeleeuws tintje zijn die epische veldslagen, bestormingen van kastelen en het avontuurlijke. Denk maar aan games als Age of Empires, For Honor, A Plague Tale: Innocence en zo kan ik nog even doorgaan.

Past ook I, The Inquisitor in dit rijtje? ik hoop van wel.

I, the Inquisitor is een verhaalgedreven, duister renaissance, actie-avontuur mysteriespel dat zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis van de jaren 1500. In deze wereld is Jezus niet aan het kruis gestorven. In plaats daarvan ontsnapte hij aan zijn kruisiging en ontketende bloedige wraak op degenen die niet in hem geloofden. Eeuwen gaan voorbij en nu dwingt een leger van fanatieke inquisiteurs op brute wijze het geloof af van deze bloeddorstige kerk die Europa in haar greep heeft.

Jij speelt als zo’n Inquisiteur in dienst van Het Heilig Officie – Mordimer Madderdin. Je wordt naar Konigstein gestuurd om de misdaden en overtredingen van het gewone volk aan te pakken, terwijl je te maken krijgt met een oud kwaad dat zich om je heen probeert te vestigen.

Gebruik je speurvaardigheden om aanwijzingen, geheimen en verdachten te ontdekken. Gebruik sluwheid of bedreigingen om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt. En ten slotte moet je moeilijke morele beslissingen nemen om het lot te bepalen van degenen die je onderzoekt. Zal je genade tonen voor hun fouten of zal je heilige wreedheid ontketenen zoals het geloof verwacht?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)