Rainbow Six Siege onthult meer details over het nieuwe seizoen en de Belgische Operator

Het tweede seizoen van het zevende jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is onthuld: Operation Vector Glare. Dit seizoen brengt een nieuwe aanvaller, Sens uit België, naar de game en introduceert een nieuwe Team Deathmatch-map, fase 1 van het nieuwe reputatiesysteem en meer gameplayverbeteringen.

Operation Vector Glare zet strategie op de voorgrond met de nieuwe aanvaller Sens, een briljante tacticus uit België met militaire ervaring en training in psychologie. Sens is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget waarmee hen een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zich na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht die het zicht van andere Operators blokkeert. Sens is uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Naast Sens verschijnt er bij de seizoenslancering ook een nieuwe map voor de Team Deathmatch-modus. Close Quarter speelt zich af in Griekenland en is de eerste speciale Team Deathmatch-map die zich richt op beweging in plaats van verdediging. De cirkelvormige flow en goede mix van verschillende zichtlijnen, zorgen voor een unieke ervaring voor spelers om uit te proberen.

Als onderdeel van de Year 7 roadmap, start Fase 1 van het reputatiesysteem dit seizoen,  met als doel het gedrag van spelers verbeteren. In deze update wordt friendly fire standaard geactiveerd voor spelers die te veel teamgenoten verwonden. Spelers krijgen twee waarschuwingen voordat de straf wordt geactiveerd en sancties vervallen na het spelen van meerdere matches zonder teamgenoten te verwonden. Verdere updates richten zich op het behandelen van misbruik bij het annuleren van matches. Dit wordt aangepakt door spelers meer controle te geven over het hele proces, van het eerste verzoek tot het annuleren van de match zelf. Daarnaast zijn privacyopties nu beschikbaar voor alle spelers in het optiemenu.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)