De ontwikkeling van STALKER 2 weer opgestart

Stalker 2 Heart of Chernobyl

Het zijn heftige tijden voor de Oekraïense bevolking. Rusland speelt het nog altijd bikkelhard en het dagelijkse leven ligt in veel gebieden nog stil.

Ook de gamesindustrie deelt logischerwijs in de klappen. De in Kiev gevestigde ontwikkelaar GSC Game World besliste bij de start van de Russische invasie om de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl  op te schorten en de werknemers volledig te laten focussen op de veiligheid van zichzelf en van hun familie.

Later bleek dat de ontwikkelaar hun personeelsleden en familie naar Polen hadden gebracht. En nu bereikte ons het nieuws via de Poolse website GRYonline dat de ontwikkeling van STALKER 2 opnieuw is hervat.

Hoeveel achterstand GSC heeft opgelopen is niet bekend, dus de kans lijkt mij reëel dat de vooropgestelde releasedatum van 8 december niet gehaald zal worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.