Voor het eerst in 8 jaar ligt de verkoop van Xbox hoger dan PlayStation in Japan

PlayStation 5 Xbox Series X Xbox Series S

De Xbox Series S heeft vorige week in Japan de PlayStation 5 weten te outsellen, en dat is de eerste keer sinds 2014.

Volgens de verkoopgegevens gepubliceerd door Famitsu verkocht de Xbox Series S op zichzelf (Series X niet meegerekend) 6.120 eenheden, terwijl de PS5 en PS5 digitale editie samen 2.693 eenheden verkochten. Deze mijlpaal is opmerkelijk, omdat de verkoopcijfers van Xbox in Japan al jaren lang ver onder die van PlayStation zit.

Ter vergelijking: vorige week verkocht de PlayStation 5 49.798 exemplaren, terwijl de Xbox Series S er 10.000 verkocht, wat erop lijkt te wijzen dat de verkoopschommelingen, net als in veel andere delen van de wereld, te maken hebben met de beschikbaarheid van consoles.

In februari waren er slechts 2,3 miljoen Xbox-consoles verkocht in Japan, verdeeld over alle generaties, sinds de oorspronkelijke console 20 jaar geleden in het land werd geïntroduceerd.

Hoewel de PlayStation 5 een geweldige start kende in Japan en zelfs de eerste 1 miljoen eenheden sneller verkocht dan de succesvolle PlayStation 4, hebben de inconsistente voorraad en de dominantie van de Nintendo Switch ervoor gezorgd dat Sony is gezakt naar een tweede plaats op de Japanse markt.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.