Saber Interactive werkt samen met Aspyr aan Star Wars: Knights of the Old Republic remake

Star Wars Knights of The Old Republic KOTOR

Throwback naar de Playstation Showcase uit 2021. Uit het niets verscheen daar een trailer over de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic. We kregen niet veel te zien, enkel een paar duistere shots van Darth Revan. Voor de remake zijn het niet BioWare en LucasArts aan het roer van de ontwikkeling, maar Saber Interactive en Aspyr.

Als onderdeel van het financieel verslag van de Embracer Group, kondigde bestuurslid Matthew Karch aan dat Saber Interactive, dat onlangs Evil Dead uitbracht, nu aan Star Wars: Knights of the Old Republic werkt.

Embracer Group nam in februari 2021 Aspyr Media, bekend van Borderlands 2, BioShock Infinite en Call of Duty: Black Ops III, over. Diezelfde groep nam eerder al, februari 2020, Saber Interactive over. Het zijn deze twee studio’s die aan de remake van de game zullen werken.

Knights of the Old Republic, dat in 2003 uitkwam, vertelt een Jedi versus Sith-verhaal dat zich 4000 jaar voor de opkomst van het Galactic Empire uit de Star Wars-film van 1977 afspeelt.

Geen feestvreugde voor iedereen want de Knights of the Old Republic Remake zal een timed console exclusive zijn op de PlayStation 5. Er is nog geen releasedatum gecommuniceerd.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.