Måneskin covert Elvis Presley hit voor Baz Luhrmann’s nieuwe film ELVIS

Elvis Movie

Biopics van muzieklegendes zijn ontzettend populair. De voorbije jaren zagen we dan ook films voorbijkomen die het leven vertellen van onder andere Johnny Cash (Walk The Line), Freddy Mercury (Bohemiam Rhapsody) en Elton John (Rocketman).

Volgens de legendarische filmmaker Baz Luhrmann ontbrak een van de grootste muzieklegendes nog aan dit lijstje, dus besloot hij zelf de film ELVIS te regisseren.

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Uiteraard speelt muziek een belangrijke rol in de film en daarvoor werden naast het talent van Butler ook beroep gedaan op andere bands. Eentje daarvan is de Italiaanse band Måneskin die het nummer If I Can Dream coverde.

Over smaak valt te twisten, maar ik ben wel getriggerd na het zien van deze nieuwe trailer. Of dat nu komt door Måneskin of de film zelf, laat ik in het midden.

ELVIS is vanaf 22 juni te zien in de bioscoop.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over “Måneskin covert Elvis Presley hit voor Baz Luhrmann’s nieuwe film ELVIS

  1. ben heel benieuwd om deze film te zien. mijn ouders zijn/waren de grootste Elvis fans. Het liedje If I can dream was het lievelingslied van mijn vader. Telkens ik dit nummer hoor, krijg ik altijd de tranen in mijn ogen omdat mijn vader er niet meer is. Hopelijk wordt het een goede vertolking van één van de grootste zoniet de grootste artiest ooit.

    1. Ik hoop met je mee! De eerste trailers geven mij alleszins een goed gevoel. En Baz Luhrmann is ook niet van de minsten. Komt wel goed! 🤞

Reacties zijn gesloten.