WRC Generations verschijnt in oktober

Nacon en de studio KT Racing kondigen hun nieuwe rally-game, WRC Generations, aan. Deze authentieke en uitgebreide rally-race-simulatie biedt rallyfanaten de kans om met krachtige wagens te racen in de beroemdste rally’s aller tijden.

Hieronder alvast de eerste details, en dat zijn er niet weinig…

Nooit eerder kwamen games zo dicht bij het werkelijke World Rally Championship! De door critici en coureurs geprezen WRC-simulatie is dit jaar sterker dan ooit met vele verbeteringen en door de community gevraagde optimalisaties. 

Net als in de echte WRC biedt WRC Generations toegang tot een heel nieuwe competitieve feature, hybride wagens! De krachtige mix van elektrisch vermogen en verbrandingsmotoren biedt spelers de kans om gloednieuwe race-sensaties te ervaren, niet alleen wat betreft de physics maar ook dankzij het geheel herziene geluidsontwerp.

Voertuigen uit eerdere edities zijn ook weer aanwezig, dit keer realistischer dan ooit. In totaal zijn er maar liefst 37 legendarische wagens, elk zorgvuldig nagemaakt met de bijbehorende mechanische eigenschappen.

Naast de 13 rally’s van het 2022-seizoen bevat de game 9 andere locaties voor een totaal van 22 verschillende landen en 165 speciale stages – een record voor het genre! De gloednieuwe Zweedse route is ook toegevoegd. Tijdens deze enige compleet met sneeuw bedekte rally wordt goed duidelijk hoe realistisch de physics dit keer zijn.

Naast de 13 rally’s van het 2022-seizoen bevat de game 9 andere locaties voor een totaal van 22 verschillende landen en 165 speciale stages – een record voor het genre! De gloednieuwe Zweedse route is ook toegevoegd. Tijdens deze enige compleet met sneeuw bedekte rally wordt goed duidelijk hoe realistisch de physics dit keer zijn.
 
Nieuwe solo- en online-content
 
WRC Generations is fraaier en gedetailleerder dan zijn voorgangers en biedt talloze uren gameplay dankzij gloednieuwe game-modes en nieuwe manieren om je passie online te delen!

  • Career mode laat spelers hun eigen geschiedenis en weg naar succes bepalen, waarbij ze elk aspect van hun team kunnen beheren. De skill tree heeft nu ook een nieuwe tak die spelers hybride wagens laat managen.
  • In de League mode kunnen spelers tegen elkaar strijden in dezelfde categorie tijdens dagelijkse en wekelijkse uitdagingen om de top van de klassementen te bereiken.
  • Het Teams-systeem laat spelers kiezen of ze willen toetreden tot een team of een eigen team willen maken, om de lat hoog te leggen voor elke uitdaging.
  • De Livery editor laat spelers hun wagens aanpassen met verschillende laklagen en stickers. In WRC Generations kunnen spelers hun creaties nu ook met elkaar delen!

Spelers kunnen deelnemen aan trainingsraces op een gesplitst scherm of online, en genieten van een levensechte ervaring met een vriend in de Co-driver mode.

WRC Generations verschijnt op 13 oktober 2022 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, en later voor pc en Switch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)