Test Drive Unlimited Solar slipt door naar 2023, annuleert PS4- en Xbox One-versies

Test Drive Unlimited Solar Crown

Er is helaas nog een slachtoffer gevallen dor het uitstelgedrag bij uitgevers ontwikkelaars. Dit keer is het uitgever Nacon dat ontwikkelaar KT Racing meer tijd gunt voor de ontwikkeling van Test Drive Unlimited Solar.

De game moest normaal gezien op 22 september 2022 de motor starten, maar dat wordt dus uitgesteld naar “ergens in 2023”. Een serieuze tegenvaller voor de raceliefhebbers, maar beide partijen brengen wel WRC Generations dit jaar uit.

Maar daar houdt het slechte nieuws helaas niet op, want Nacon maakte in eenzelfde adem ook bekend dat de game niét meer zal uitkomen op de PlayStation 4 en Xbox One. Opvallend is dat de game wél nog steeds gepland staat voor de Nintendo Switch.

Op zich is het niet verwonderlijk dat Test Drive Unlimited Solar uitgesteld wordt, zeker als je kijkt naar de bergen werk er in het verschiet liggen voor KT Racing. Ze willen namelijk Hong Kong zo realistisch mogelijk neerzetten, waardoor ze maar liefst 550 km aan wegen moeten nabouwen.

Een gesloten bèta staat binnenkort overigens wel op de planning, al denk ik niet dat wij als gewone stervelingen hier toegang tot krijgen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Test Drive Unlimited Solar slipt door naar 2023, annuleert PS4- en Xbox One-versies'

  1. Ik zag het droppen van PS4/Xbox versies eerst als pluspunt vanwege doorontwikkeling naar next-gen maar begrijp de NS versie dan weer niet, tenzij het een volledige andere artstyle zou krijgen. Uitstel van games is niet leuk voor gamers maar sinds enige tijd zie ik het als een groot voordeel. Zoals goede vriend Shigeru Miyamoto zei:
    “A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.”

Reacties zijn gesloten.