Battlefield 2042 stapt volledig af van 128-player lobby’s in Breakthrough

Battlefield 2042

EA ziet zich genoodzaakt om de Breakthrough-spelmode van Battlefield 2042 af te slanken. Sinds release streden 128 spelers systematisch voor een aantal kritieke punten. Dat zullen er op PS5, XsX en PC nu permanent “amper” 64 worden, net als op last gen.

Het was één van dé paradepaardjes van Battlefield 2042 op release: online warfare met 128 spelers tegelijk. Dat het eindresultaat tegenviel is het minste wat je kan zeggen.

Na de zeer wankele eerste weken volgden talloze bugs en patches die vaak ook delays kenden. De player count daalde drastisch tot het punt dat meer spelers Battlefield 4 uit 2013 aan het spelen waren (alsook BF1 en BFV) dan de nieuwste telg.

EA zegt dat 128 spelers in Breakthrough té chaotisch aanvoelt en dat 64 spelers per lobby voor een veel betere balans zullen zorgen. Klinkt wat mij betreft als een matig excuus. Spring je vandaag de dag in een online game, dan ben je steevast vergezeld van een goed aantal AI-soldaten om de lobby gevuld te krijgen. 

Ik speelde zelf meer dan 50 uren Battlefield 2042. Naar mijn ervaring was de balancing in Breakthrough juist een pak beter dan in Conquest. Ik keek dan ook vreemd op bij deze bekendmaking.

Wat eerst enkel op last gen was, is dus nu overal. De update zal vandaag in de nieuwste patch zitten. Het lijkt eerder een nieuw dieptepunt én stap achteruit voor de reeks. Conquest blijft wél 128-player warfare supporten. De vraag lijkt hoe lang nog.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.