“De Halo-reeks heeft niets te maken met de games” zegt Halo-medebedenker Marcus Lehto

De Halo-reeks zette Paramount Plus mee op de kaart. De kijkcijfers waren torenhoog en iedereen sprak erover op het wereldwijde web. Al moeten we daaraan toevoegen dat de reeks flink wat controverse op riep. Maar wat vindt Halo-medebedenker Mackus Lehto nu eigenlijk van de serie?

Master Chief zonder helm? Check! Master Chief met de billen bloot? Check! Master Chief die de paringsdans doet? Check! Kortom het internet werd gek van al deze toestanden. Dit was niet de Master Chief die ze kennen uit de games.

En laat dat nu ook het standpunt zijn van Halo-bedenker Marcus Lehto zijn… Ook hij liet zich niet positief uit over de serie.

Hij plaatste de volgende boodschap op zijn Twitter-pagina: “Ik weet niet zeker waar de inspiratie voor de show vandaan komt,” zegt Lehto. “De show neemt het merk [en] dwaalt af van het hart van de [serie],

Lehto vond bovendien dat de serie de originele games geen eer aandeed. En wat mij betreft heeft de man gelijk. Toch?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)