Horror-game The Chant aangekondigd voor PS5, Xbox Series X|S en PC

Het horror-genre ligt me nauw aan het hart. Ik kan geweldig genieten van een goeie horror-film of -game. Binnenkort kan uitgever Prime Matter me hopelijk op mijn wenken bedienen, want ze hebben een psychedelische horror-game aangekondigd. The Chant is volop in ontwikkeling door Brass Token, dit voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

In The Chant reizen we naar een afgelegen eiland, waar een chant-ritueel niet is verlopen volgens plan. Er is een portaal geopend naar een andere dimensie, namelijk The Gloom. Helaas beschikt The Gloom niet over beeldschone vrouwen en mannen die je het plezier geven waar je van droomt.

De dimensie heeft als functie, zich te voeden met negatieve energie, en begint op deze manier jou en anderen tot waanzin te drijven. Je eigen angsten voeren je mee op een psychedelische horrortrip, waarvan je ongetwijfeld in een kamertje gaat belanden met een nogal ongemakkelijke witte jas aan.

Gelukkig kan je mysteries ontrafelen van een new age-sekte uit de jaren ’70, en tegelijkertijd je lichaam en geest versterken. Zo voorkom je dat je voor eeuwig vast komt te zitten in de duisternis.

Officieel is er nog geen bevestiging omtrent een releasedatum. Wat we wel weten is dat The Chant in de herst van dit jaar normaal het levenslicht moet zien.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.