Vurige video voor Stephen Kings Firestarter-verfilming

Ik denk dat horror bestseller auteur Stephen King onsterfelijkheid verwierf in 1980 met de verfilming van The Shining. Wat mij betreft een horrorklassieker trouwens. Ik stel me wel de vraag of Firestarter in de buurt kan komen…

Maar bon, een avondje nagelbijtende suspens kan er (toch als je geen hartproblemen hebt) altijd wel eens tussen vind ik. Zeker zolang ik me zelf niet hoef te verstoppen onder de zetel of achter een kussen om de film uit te zien.

Volgende in het rijtje is de verfilming dus van Stephen Kings Firestarter die binnenkort in de cinema draait.

De plot gaat over een meisje, Charlie) dat pyrokinesis ontwikkelt en de geheime overheidsdienst bekend als The Shop die probeert haar te controleren.

Haar vader Andy heeft Charlie geleerd hoe ze haar kracht, die wordt uitgelokt door woede of pijn, onschadelijk kan maken. Maar als Charlie elf jaar is, vindt ze het steeds moeilijker haar gave te beheersen. Nadat een incident de locatie van de familie onthult, wordt een mysterieuze agent (Greyeyes) ingezet om de familie op te sporen en Charlie voor eens en altijd in handen te krijgen. Maar Charlie heeft andere plannen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)