BioWare reageert op geruchten mogelijke terugkeer van Commander Shepard in Mass Effect 5

Mass Effect

Een wederoptreden van Commander Shepard is nog onzeker volgens de ontwikkelaar. Shepard was de protagonist in de trilogie.

Even een moment van hoop bij liefhebbers van deze reeks wanneer op de officiele shop van BioWare de teaser poster van november vorig jaar terug te vinden was met volgende beschrijving, “Shepard’s final quest may have ended the threat of the Reapers but at great cost including Earth itself. While Shepard and the survivors are left to pick up the pieces, fans are left wondering what’s next”.

De geruchtenmolen ging meteen aan het draaien bij de liefhebbers maar deze zijn door BioWare lichtjes de kop ingedrukt. Het bijschrift onder de poster is intussen aangepast. Een terugkeer van The Geth (ras van artificiele intelligentie in het verhaal van Mass Effect) lijkt dan weer iets realistischer.

Project Director Michael Gamble plaatste meteen een tweet na de aanpassing. “Yeah, that was a mistake. Fixed.”. Hij voegde er in een ander bericht nog aan toe dat de originele tekst geschreven was door mensen die de webshop beheren en geen band hebben met de game of de reeks. Een rare stelling aangezien je toch zou denken dat deze tot het team van BioWare behoren.

Originele tekst onder de poster

Om met een positieve noot te eindigen is in geen van de twee berichten gezegd dat hij niet zou terugkeren in het vijfde deel, minder leuk nieuws is dat de volgende Mass Effect nog maar in vroege productie is. Als we weten dat de eerste Mass Effect drie jaar en half in ontwikkeling was zal het nog even duren vooraleer we meer nieuws horen over een al dan niet weerkeren van onze favoriete commandant.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”