Bethesda stelt Starfield en Redfall officieel uit tot 2023

Mijn vrees is werkelijkheid geworden. Bethesda heeft de release van Starfield uitgesteld naar 2023. De game zou oorspronkelijk op 11 november dit jaar verschijnen. Ook wordt Redfall (van ontwikkelaar Arkane Studios) uitgesteld naar 2023.

Het nieuws werd op Twitter bekendgemaakt via het officiële account van Bethesda. Het bericht luidt als volgt: ‘We hebben de beslissing genomen om de launch van Redfall en Starfield uit te stellen naar de eerste helft van 2023. De teams van Arkane Austin (Redfall) en Bethesda Game Studios (Starfield) hebben geweldige ambities voor hun games en willen er zeker van zijn dat jullie de beste en meest afgewerkte versies van deze games kunnen spelen. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar spanning voor Redfall en Starfield. Die energie is een groot deel van wat ons elke dag inspireert en drijft onze eigen spanning aan over wat we aan het creëren zijn. We kunnen niet wachten om jullie binnenkort meer over Redfall en Starfield te tonen. Bedankt voor jullie steun’.

Met binnenkort bedoelt Bethesda hoogstwaarschijnlijk 12 juni. Op die dag staat namelijk het Xbox en Bethesda Games Showcase event op het programma.

Op ditzelfde event vorig jaar werd Starfield voor het eerst getoond sinds de aankondiging in 2018.

Redfall werd vorig jaar aangekondigd en kan zowel solo als in co-op met maximaal vier spelers worden gespeeld. Spelers nemen het op tegen een legioen van vampieren die het stadje Redfall hebben ingenomen.

Beide games zullen exclusief verschijnen voor Xbox Series X|S en PC en zullen vanaf dag één beschikbaar zijn via Game Pass.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.