Konami kent recordjaar op vlak van omzet

Konami mag dan in het oog van hardcore gamers het verkeerde pad op zijn gegaan, de cijfers wijzen op het tegenovergestelde. Het Konami-management ziet zich gesterkt in haar strategie door een recordjaar op vlak van winst. Zo rijfde het bedrijf maar liefst tien procent meer centen binnen in het afgelopen jaar tegenover het jaar ervoor.

Vandaag de dag kennen we Konami voornamelijk nog van het geflopte eFootball PES, waar het bedrijf wellicht liever zo weinig mogelijk over wil praten. En toch haalde de publisher, die minder titels dan ooit lijkt te publiceren een recordomzet van 299.5 miljard Yen. Dat is maar liefst tien procent meer dan in het vorige financiële jaar.

Maar waar haalt de uitgever die ons ooit kleppers als Metal Gear en Silent Hill gaf dan al dat geld vandaan?

Het merendeel puren ze uit Yu-Gi-Oh! Master Duel, wat vorig jaar verscheen en intussen 30 miljoen spelers telt. Daarnaast kent de publisher ook massa’s success met de exclusief Japanse titel eBaseball Pawafuru Puroyakyu 2022 en de daaraan gekoppelde esports-reeks.

Verder zijn er ook andere afdelingen van Konami, waaronder de business unit die instaat voor Pachinko machines in Azië, die een vette kluif bijdragen aan de mooie winstcijfers.

We kunnen enkel hopen dat de knappe omzetcijfers vertaald worden naar meer games en misschien wel de revival van enkele oudere reeksen die op bijval kunnen rekenen bij de fans. Iets wat volgens de geruchtenmolen rond Silent Hill niet zo onwaarschijnlijk lijkt …

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.