Battlefield blijft heel belangrijk voor EA ondanks de miskleun van 2042

Battlefield 2042

Battlefield: Bad Company 2 was mijn allereerste ontmoeting met deze geweldige reeks. Ik was meteen verkocht en de daaropvolgende games hebben dus als logisch gevolg veel overuren gedraaid op mijn consoles. Buiten eentje, die u al kan raden uiteraard.

De reeks is samen met Call Of Duty de bakermat in de gaming industrie wanneer het aankomt op oorlogsshooters. De CEO van EA, Andrew Wilson weet dit ook en wil daarom samen met het productieteam achter Battlefield (DICE) ook kijken en werken naar de toekomst. “Het is en blijft één van de belangrijkste gamereeksen in het portfolio van EA en dit zal ook de komende jaren zo zijn”, aldus Wilson.

Eind vorig jaar brak er nog een kleine aardbeving uit in het team van DICE. General manager Oskar Gabrielson verliet het bedrijf en ging andere oorden opzoeken terwijl de oprichter van Respawn Entertainment Vince Zampella en medeoprichter van het Halo universum Marcus Lehto in de plaats kwamen. De twee grote namen leiden nu een nieuwe studio in Seattle waar ze continu werken aan de al bekende Portal modus uit Battlefield 2042.

Battlefield 2042 zal zeker nog respawnen op het slagveld want Wilson deelde mee dat er plannen zijn om de basisgame goed te hebben en van daaruit verder te bouwen naar meer content en verbeteringen in de vorm van nieuwe maps, wapens en andere verrassingen. Beter laat dan nooit zeker? Hopelijk krijgen de fans snel die update waar ze recht op hebben!

Naast al dit nieuws zou er ook een gratis Battlefield game komen in de toekomst maar hierover is nog niets bevestigd of geweten.

Wat er wel zeker komt aan het einde van het jaar of begin 2023 is een mobiele game van Battlefield die free-to-play zal zijn.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”