Alles wat je moet weten over Battlefield 2042’s Portal-modus

Gisteren kondigden EA en Ripple Effect de derde spelmodus aan uit Battlefield 2042, dat werd de door de community gedreven modus, genaamd Portal. Maar wat is Portal, niet te verwarren met Valves Portal, nu eigenlijk?

Zelf omschrijft de studio het als volgt: “Battlefield Portal geeft de mogelijkheid om onverwachte gevechten uit Battlefield 2042 en vernieuwde klassiekers uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3 te ontdekken, te creëren en te delen.”

 1. Door de community voor de community

Battlefield Portal is een door de community-gedreven platform dat spelers in staat stelt hun eigen regels en hun eigen Battlefield-ervaring te bepalen, en deze met andere mensen te delen.

2. De Logic Editor

In Battlefield Portal kunnen we gebruik maken van een krachtige toolbox met instellingen, aangepaste modes en een Logic Editor. Op deze manier kunnen we onze eigen Battlefield-ervaring niet alleen creëren, maar ook delen met andere spelers. Hiervoor beschikken we dan over een uitgebreid wapenarsenaal, voertuigen, gear, gadgets, iconische mappen en nog veel meer materiaal afkomstig uit zowel Battlefield 2042 als Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3.

3. Content

Battlefield Portal bevat alle content uit de wereld van 2042, zes extra maps uit drie van de populairste titels van de franchise, samen met extra voertuigen, wapens, gadgets, facties en klassen uit elk spel. Deze content bestaat uit:

Klassieke maps:

 • Battle Of The Bulge (Battlefield 1942)
 • El Alamein (Battlefield 1942)
 • Arica Harbor (Battlefield: Bad Company 2)
 • Valparaiso (Battlefield: Bad Company 2)
 • Caspian Border (Battlefield 3)
 • Noshahr Canals (Battlefield 3)

Wapens:

 • Meer dan 40 wapens van 3 strijdtonelen
 • M1 Garand, Panzerschreck, G3, M416 en meer
 • Plus de integratie van het All-Out Warfare-arsenaal van Battlefield 2042

Voertuigen:

 • Meer dan 40 voertuigen van 3 strijdtonelen
 • De Spitfire en B17 Bomber keren terug naast modern materieel, zoals de Quad Bike en Little Bird
 • Plus de integratie van de All-Out Warfare-voertuigen van Battlefield 2042

Gadgets:

 • Meer dan 30 gadgets van 3 strijdtonelen
 • Verkenningsitems, zoals de MAV en het Radio Beacon, zijn beschikbaar als gadget-selecties naast de Defibrillator en EOD Bot
 • Plus de integratie van de gadgets van Battlefield 2042

Legers:

 • Klassieke facties keren terug in het Battlefield Portal, zodat je ze kunt combineren met 7 verschillende legers uit klassieke titels en de Specialists van Battlefield 2042
 • Legers zoals die van het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland in 1942 en die van de VS en Rusland in Bad Company 2 worden exclusief gefeatured in Battlefield Portal

Soldaten

 • De terugkeer van facties naar Battlefield Portal betekent ook dat de archetypen van soldaten terugkeren, zoals je die kent uit de relevante titels. De Assault-, Engineer-, Support- en Recon-rollen van Battlefield 3 keren bijvoorbeeld terug in Battlefield Portal

4. Live Service

Naast de content die direct na de release beschikbaar is, voegt Battlefield Portal alle nieuwe content toe die via live service van Battlefield 2042 in de game wordt geïntroduceerd. Het plan is om voor Battlefield 2042 vier Seasons te lanceren in het eerste jaar van live service, inclusief vier Battle Passes, vier nieuwe Specialists, nieuwe locaties, voertuigen, wapens en nog veel meer verse content.

5. Meteen bij release

Battlefield Portal is bij de release beschikbaar als een van de drie kernervaringen in Battlefield 2042. Naast Portal krijgen we ook toegang tot All-Out Warfare, inclusief de volgende generatie van de populaire modes Conquest en Breakthrough, en Battlefield Hazard Zone, de gloednieuwe squad-ervaring die wordt onthuld als de release nadert.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)