John Romero, de man achter onder andere Doom, kondigt zijn biografie aan

Doom Eternal

In de meest recente Podcast-episode hadden Praga, RoMa en ik het nog over de originele Doom en zijn reboot van enkele jaren terug. En vandaag bereikte ons het nieuws dat de ontwerper van deze legendarische first person shooter zijn biografie heeft neergepend. Of ten minste zijn verhaal verteld en laten neerpennen. Want zo gaat dat meestal met biografieën.

Mede dankzij zijn hyperthymesia, het hebben van een uiterst gedetailleerd autobiografisch geheugen, mogen we volgens de uitgever een autobiografie verwachten die tot de nog gevuld zal zitten met interessante weetjes en details die de tand des tijd hebben overleefd.

Want naast Doom was Romero ook mee verantwoordelijk voor Quake en Wolfenstein. Games die hij maakte met John Carmack na de oprichting van ontwikkelaar id Software. Maar uiteraard volgend er ook leuke weetjes over zijn jeugd- en tienerjaren.

Het boek, dat toepasselijk de naam Doom Guy: Life in First Person meekreeg, moet begin volgend jaar op de markt komen. Via Romero’s eigen officiële website kan je een persoonlijk gesigneerd exemplaar bestellen voor slechts $35, exclusief verzendkosten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.