Lost Ark’s mei-update voegt boordevol content toe, waaronder nieuwe Destroyer-class

lost-ark-may-update

Lost Ark heeft onthuld wat er ons in mei allemaal te wachten staat. Onder andere een nieuwe advanced class; Destroyer, nieuwe raids en nieuwe guild activiteiten.

Aan de hand van een nieuwe roadmap beschrijft Smilegate en Amazon Games welke toevoegingen en verfijningen er in de maand mei gepland staan, waaronder een nieuwe Legion Raid, Valtan en een nieuwe Guardian Raid, Deskaluda. Daarnaast zal de advanced class ‘Destroyer’ speelbaar worden.

De ontwikkelaars van Lost Ark hebben de feedback van spelers en hun progressie nauwlettend in de gaten gehouden om te bepalen wat het beste moment is om steeds moeilijkere content uit te brengen, en ze zijn tot de conclusie gekomen dat genoeg spelers sterk genoeg zijn om een aantal nieuwe toevoegingen naar de servers te brengen. Valtan, de eerste Legion Raid, zal een raid zijn voor acht spelers met complexe en moeilijke mechanics. De raid introduceert ook een nieuwe type gear, Relic gear, gemaakt met materialen die je tijdens de raid hebt verdiend.

Er wordt een nieuwe geavanceerde klasse voor Warriors geïntroduceerd, de Destroyer. Deze class gebruikt een gigantische hamer waarmee je vernietigende aanvallen uitvoert die zo verwoestend zijn dat ze de zwaartekracht ombuigen.

Nieuwe activiteiten voor guilds krijgen we in de vorm van Island Siege, een guild vs guild PvP modus en Raid Match, een snelheidsuitdaging waarbij een guild een Sylmael Devourer zo snel mogelijk moet verslaan. De update bevat ook tal van quality of life veranderingen zoals; aanvalsindicatoren, UI-updates en een verbeterd partysysteem.

Lost Ark werd met 1,3 miljoen gelijktijdige spelers het op één na meest gespeelde spel aller tijden op Steam, en versloeg daarmee Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2. De populariteit van de game is te danken aan het free-to-play model, de bevredigende gameplay en progressie, en de immense vrijheid in build customization waardoor spelers elk aspect van de vaardigheden van hun personage kunnen fine-tunen. Sinds de lancering staat Lost Ark steevast in de top 5 van meest gespeelde Steam-games.

Er is nog geen officiële releasedatum voor de update van mei, dus spelers hebben nog wat tijd om hun personages voor te bereiden op patch-day. In de tussentijd zijn er nog genoeg Abyss Dungeons om uit te spelen, mounts om vrij te spelen en mokoko-zaadjes om te vinden.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.