Babylon’s Fall haalde deze week slechts één gelijktijdige speler op PC

Het gaat van kwaad naar erger met Platinum Games’ Babylon’s Fall. Op PC is het gelijktijde spelersaantallen deze week gezakt naar één speler op woensdag 4 mei. Zo blijkt uit de gegevens van Steam Charts.

Dit beschamelijke resultaat komt slechts twee maanden na de launch van de game. De spelersaantallen nemen week na week af. Deze week (2-8 mei) haalde het spel niet meer dan 77 gelijktijdige spelers. Het gaat hier enkel om PC-spelers aangezien dit het meest nauwkeurig te traceren is. Babylon’s Fall verscheen ook op PlayStation 4 en PlayStation 5.

Als we gaan kijken naar de afgelopen dertig dagen, haalde het spel gemiddeld 64 gelijktijdige spelers. Ter vergelijking met Marvel’s Avengers en Outriders (ook uitgegeven door Square Enix): deze games haalden respectievelijk gemiddeld 276 en 862 gelijktijdige spelers.

Ondanks de slechte start van het spel, beweerde Square Enix en Platinum Games dat de toekomst van Babylon’s Fall niet in gevaar is. Mij dunkt dat het kalf al lang verdronken is. In de Steam Store kost het spel nog steeds € 69,99 (!) zonder rekening te houden met de talloze microtransacties. En dit alles voor een live service game.

Toen ik begin maart mijn review over de game schreef, overdreef ik niet dat Babylon’s Fall grote kanshebber is om met de titel ‘Flop van het jaar’ te gaan lopen. Met een score van 3 op 10 was ik nog erg mild.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.