Soulslike actie-RPG Thymesia verschijnt op 9 augustus

Thymesia

Zou FromSoftware ooit gedacht hebben dat ze met Demon’s Souls aan de wieg stonden van een nieuw genre? Het zogenaamde Soulslike genre? Feit is dat heel wat ontwikkelaars een graantje mee trachten te pikken van het succes en met gelijkaardige titels op de markt komen.

Ook de actie-RPG Thymesia, die dus verschijnt op 9 augustus voor PC, Xbox Series X, Xbox Series S en PS5, haalde de mosters bij de Souls-games. Al gingen de makers ook wat loeren bij die andere kraker, genaamd Bloodborne.

In Thymesia kruipen we in de huid van een mysterieus personage met de naam Corvus. Je begint aan een reis om je herinneringen terug te krijgen, en moet een einde te maken aan een verschrikkelijke plaag die de stad teistert.

De gevechten in Thymesia zijn sterk geïnspireerd door Bloodborne, zowel met snelle en dynamische combat als met Plague Weapons. Thymesia biedt spelers ook de mogelijkheid om in een Raaf te veranderen en schade toe te brengen aan hun vijanden.

Klinkt bijzonder.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)