Spider-Man is officieel de meest populaire superheld ter wereld

Spider-Man: No Way Home

Vandaag 28 april 2022 is het internationale superheldendag. Meteen een goed moment om bekend te maken wie de populairste superheld ter wereld is: en dat is Spider-Man!

Deze resultaten werden bekendgemaakt door online retailer Zavvi dat hiervoor een studie liet uitvoeren. Deze studie keek naar het gemiddelde aantal maandelijkse Google-zoekopdrachten per superheld het voorbije jaar. Uit de cijfers bleek dat de Spider-Man aan de top stond, met een gemiddelde van 5.100.000 zoekopdrachten per maand.

Batman kwam op de tweede plaats, met 3.400.000 gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten, gevolgd door Superman met 2.000.000.

Hieronder de volledige top 5 van ’s werelds populairste superhelden:

  1. Spider-Man (5,100,000 average monthly Google Searches)
  2. Batman (3,400,000 average monthly Google Searches)
  3. Superman (2,000,000 average monthly Google Searches)
  4. Captain America (1,900,000 average monthly Google Searches)
  5. Hulk (1,800,000 average monthly Google Searches)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)