Call of Duty-cheaters kunnen hun vijanden niet meer zien en horen

Call of Duty Warzone

Waarom cheaten mensen? Om te winnen? Om hun ego te boosten? Om andere redenen? Ik verlies liever een match op eerlijke wijze, dan hem te winnen op oneerlijke wijze. Of om in Fortnite-modus te kruipen: liever tien keer tweede door eerlijk te zijn, dan tien keer winnen door vals te spelen.

Maar bon, een van de games met het grootste aantal cheaters is natuurlijk Call of Duty. Met het Ricochet anti cheat-programma wil Activision er alles aan doen om cheaters te bannen of te ontmoedigen. (Met wisselend succes vinden we zelf)

En de nieuwe feature die bekendgemaakt werd via een blogpost is wel funny. Vanaf nu kunnen cheaters, gedetecteerd door de anti-cheatsoftware, hun tegenstanders niet meer zien, hun voetstappen niet meer horen en hun kogels niet meer op hen af zien komen. Best vervelend voor hen (maar grappig voor ons).

Maar daar stopt het niet. “Legitieme spelers kunnen echter wel valsspelers zien die worden beïnvloed door cloaking,” lezen we in de blogpost, eerlijke spelers hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Daarnaast onthult de nieuwe blogpost dat iedereen die verbannen werd voor valsspelen in Warzone of Vanguard automatisch verwijderd wordt van alle in-game leaderboards.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)