2K Games wil scoren met Rocket League-concurrent Gravity Goal

Rocket League, dat ook al flink wat jaren op de teller heeft staan, kan nog steeds rekenen (en terecht) op een trouwe spelersbasis. 2K Games heeft echter het plan opgevat om een stukje van die basis weg te vreten met een concurrent genaamd Gravity Goal.

Volgens geruchten die de ronde doen, en waar onze vriend Tom Henderson iets mee te maken heeft, zou 2K Games plannen hebben om Rocket League concurrentie aan te doen.

Daarvoor zou het werken aan een free-to-play game genaamd Gravity Goal. Alleen is het concept iets anders. In Rocket League, voor zij die het niet weten, bestuur je RC-autootjes waarmee je voetbalgewijs een bal in doel tracht te krijgen om te scoren. Kort samengevat that is.

Gravity League kiest meer voor de TRON-aanpak. Volgens Tom Henderson werkt het zo: “Gravity Goal zal spelers een soortgelijke gameplay bieden als Rocket League, in die zin dat de eerste ook 1v1-, 2v2- en 3v3-matchmaking zal bieden, waarbij een bal in een doel wordt geslagen met behulp van voertuigen.

Al is er twist in de gameplay: Spelers zullen in Gravity Goal geen autootjes besturen om doelpunten te maken, maar motoren zoals we die kennen uit de TRON-films. Daarbovenop, want het moet competitief blijven natuurlijk, kunnen we in Gravity Goal ook discs naar onze tegenstanders gooien, die de motor van de vijand beschadigen en ervoor zorgen dat die langzamer gaat of helemaal stopt.

Klinkt wel cool, zeker dat TRON-sausje! Benieuwd dus!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)