PlayStation 5 krijgt deze week update met Variable Refresh Rate

VRR-PS5

Sony kondigde al in maart aan dat het er aan zat te komen, via een blogbericht bevestigen ze nu officieel dat de PlayStation 5 ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) zal krijgen in de update die deze week wordt uitgebracht. Voor de functie is een tv of pc-monitor nodig die HDMI 2.1 gebruikt en geschikt is voor VRR.

Variable Refresh Rate of VRR, wat voor een beestje is dat? VRR synchroniseert de verversingssnelheid van het beeldscherm met de grafische uitvoer van de PS5-console. Dit verbetert de visuele prestaties voor PS5-games door visuele effecten, zoals framepacing-problemen en screen tearing, te minimaliseren.

Sony deelt daarnaast de games die vanaf de update VRR zullen ondersteunen:

 • Astro’s Playroom
 • Call of Duty: Vanguard
 • Call of Duty: Black Ops Cold War
 • Destiny 2
 • Devil May Cry 5 Special Edition
 • DIRT 5
 • Godfall
 • Marvel’s Spider-Man Remastered
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
 • Ratchet & Clank: Rift Apart
 • Resident Evil Village
 • Tiny Tina Wonderlands
 • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
 • Tribes of Midgard

Je hoeft de VRR funtie niet voor elke game apart te activeren. Je kan VRR vinden onder Scherm en Video > Video-uitvoer > VRR, waar een knop staat om de instelling in te schakelen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.