Viking survival game Valheim zit aan 10 miljoen verkochte exemplaren

Vikings zijn populair! Getuige daarvan series als Vikings, The Last Kingdom en Vikings: Valhalla of films als The Northman, en uiteraard games als Assassin’s Creed Valhalla en Valheim.

Ook Valheim geniet mee van de populariteit van de stoere Noormannen, getuige daarvan het feit dat de game in het eerste jaar na release maar liefst 10 miljoen keer over de (digitale) toonbank ging.

Dat heuglijke nieuws stuurde ontwikkelaar Iron Gate Studio zelf de wereld in via Twitter.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)