Verschillende private investeringsmaatschappijen kijken naar een overname van Ubisoft

Evolueren we naar een wereld waarin de groten der aarde, waaronder Microsoft, Sony, Nintendo en Take Two de (iets) kleinere opvreten en aan hun portfolio toevoegen? En is Ubisoft dan de volgende die opgeslokt zal worden? Dat zou best wel eens kunnen…

Volgens de experten van Bloomberg zouden meerdere private investeringsbedrijven hun oog hebben laten vallen op Ubisoft. Ze zouden namelijk onderzoeken of Ubisoft ‘overnamewaardig’ is, ook al heeft Ubisoft zelf momenteel geen serieuze gesprekken of onderhandelingen lopen met potentiële kopers.

Bloomberg beweert zelf dat hun bronnen zeggen dat “de gesprekken in een vroeg stadium zijn, en er geen zekerheid is dat een van de kopers zal doorgaan met een bod.”

Ubisoft liet dan weer aan Bloomberg weten dat het een sterk portfolio heeft opgebouwd doorheen de jaren en is gepositioneerd “om te profiteren van opkomende mogelijkheden temidden van snelle groei in de industrie,”. Commentaar geven over een mogelijke overname deed Ubisoft dan weer niet.

Maar zoals ons bomma vroeger vertelde: waar rook is, is meestal ook vuur…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)