Call of Duty-franchise verloor het voorbije jaar bijna 50 miljoen spelers

Miljoenen spelers, dat moet je verdienen, elke dag opnieuw. Dat is hard werken, luisteren naar de community en blijven presteren. Je kan ze immers even snel verliezen dan dat je ze gewonnen hebt. Vraag dat maar aan Activision. Over dat verliezen bedoelen we dan…

In een ver verleden kon de reeks rekenen op meer dan 150 miljoen spelers, maar de tijden veranderen, en soms zelfs heel snel…

Volgens het eerste investeerdersrapport van Activision over 2022 is het aantal gebruikers/spelers van Call of Duty-games in 2021 en 2022 vrij sterk gedaald. Al drukt sterk het misschien niet goed uit aangezien de franchise is gedaald met meer dan 50 miljoen maandelijkse spelers in slechts een jaar. Uiteraard kan de reeks nog steeds rekenen op een flink aantal spelers, maar het is vooral de snelheid van de daling die Activision zorgen zou moeten baren.

Activision zegt dat deze sterke daling te wijten aan twee factoren. De eerste is dat er simpelweg een afnemende interesse is in Call of Duty: Vanguard. Een titel waarvan het geen geheim is dat het niet meteen de meest succesvolle uit de reeks is. Een tweede reden is dat mensen ook Warzone, eveneens geplaagd door vele problemen én cheaters, verlaten hebben. En we zouden er zelf nog een derde aan durven toevoegen, het feit dat spelers kozen voor Warzone, dat free-to-play is natuurlijk, in plaats van de volle pot te betalen voor het tegenvallende Vanguard.  

Wat er ook van moge zijn, Warzone 2 en ook het binnenkort aan te kondigen Modern Warfare 2, zullen verdomd stevig uit de hoek moeten komen om de reeks terug op de rails te krijgen. Het is trouwens opvallend dat we dit jaar sowieso toch een nieuwe Call of Duty, namelijk Modern Warfare 2, zullen krijgen aangezien er eerst sprake was van de reeks een jaartje rust te gunnen.

Maar bon, we zullen wel zien zeker?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)