Sony overweegt advertenties te plaatsen in free-to-play PlayStation-games

De populariteit van free-to-play-games is de afgelopen jaren enorm toegenomen, logisch dus dat PlayStation en zijn rivalen naar een manier zoeken om geld te slaan uit deze games. Sony is naar verluidt van plan een methode aan te bieden voor free-to-play games op PlayStation-consoles om advertenties in game weer te geven.

Volgens Business Insider is het basisidee dat Sony een systeem zal ontwikkelen voor game-ontwikkelaars, zodat ze geld kunnen verdienen met hun free-to-play games. Het systeem zal advertenties integreren in hun games, maar dan op een ‘natuurlijke’ manier -bijvoorbeeld via reclameborden in sportgames. Hoewel het rapport impliceert dat PlayStation de free-to-play game-ontwikkelaars zal dwingen hun systeem te gebruiken, lijkt dat volgens Sony niet te kloppen. Zij willen de ontwikkelaars motiveren om free-to-play games te blijven maken.

Sony zou al zo’n anderhalf jaar onderzoek plegen en het eind dit jaar willen uitrollen. Spelers die advertenties afkijken zouden daarbij beloond kunnen worden met in-game items. Business Insider liet al eerder weten dat Microsoft soortgelijke plannen heeft om advertenties te plaatsen in free-to-play games.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.