World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic verschijnt eind dit jaar

World of Warcraft Lich King

Ik speel World of Warcraft al sinds 2004. Ik heb er letterlijk een heel deel van mijn leven in gestoken als trouwe voorvechter van de Horde. Hell, ik heb zelfs een grote tattoo van het logo en de banner van de Horde op mijn rechterbeen staan.

Toen de Classic versie verscheen heb ik die ook een poosje gespeeld maar ik heb het snel opgegeven omdat het allemaal te traag ging voor mij, zeker als je weinig tijd hebt. Mijn oudste zoon daarentegen, die speelt zowel de ‘gewone’ WoW als de Classic en die geniet met volle teugen.

Eind dit jaar keren we dus terug naar Northrend om Lich King Arthas opnieuw op zijn doos te geven. Vanuit zijn grimmige citadel diep in het bevroren continent van Northrend, zet de gevreesde Lich King Arthas Menethil zijn verovering van Azeroth in gang en luidt een van de meest onvergetelijke saga’s in Warcraft-geschiedenis.

Blizzard Entertainment heeft aangekondigd dat World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic later dit jaar uitkomt, en nodigt spelers uit om een avontuur opnieuw te beleven dat onuitwisbaar het lopende verhaal van Warcraft heeft gevormd. Bij de lancering in 2022 zal deze nauwkeurig afgestemde heruitgave van de succesvolle uitbreiding uit 2008 zonder extra kosten beschikbaar voor alle spelers met een actief World of Warcraft-abonnement.

Wrath of the Lich King Classic-features

Net zoals het WoW op zijn grondvesten deed schudden tijdens de oorspronkelijke release in 2008, zal Wrath of the Lich King Classic zowel veteranen als nieuwkomers met een groot aantal paradigma-verschuivende functies, waaronder:

Het Grimmige Bevroren Noorden: Spelers beginnen hun reis in een van de twee zones in Northrend-Borean Tundra of Howling Fjord en ervaren enkele van de meest epische vergezichten en verhaallijnen in heel Warcraft voordat ze de zetel van de macht van de Lich King binnendringen in Icecrown.

De opkomst van Death Knights: Beschikbaar voor beide facties en beginnend bij level 55, Death Knights – de eerste heldenklasse in Warcraft – de krachten van de duisternis om het kwaad te bestrijden die Azeroth bedreigt.

Nieuwe profession -Inscriptie: Dit nieuwe beroep stelt spelers in staat om mystieke gylphen te scriben die het uiterlijk en de eigenschappen van spreuken en vaardigheden veranderen, maar ook krachtige snuisterijen en andere voorwerpen.

Prestaties vrijgespeeld: Achievements komen naar WoW Classic, waardoor spelers een hele nieuwe reeks beloningen voor hun prestaties en prestaties.

Dungeons & Raids: Herbeleef 5-spelerkerkers zoals Azjol-Nerub en de Culling of Stratholme, en beleger Naxxramas in een raid voor 10 spelers, een update van de oorspronkelijke iteratie als een 40-speler raid in pre-expansion World of Warcraft.

Spelers kunnen Death Knight-personages creëren tijdens een content-update voorafgaand aan de lancering van Wrath of the Lich King Classic. Alle spelers kunnen hun eerste Death Knight personage creëren zonder enige vereisten of beperkingen. (Het creëren van latere Death Knight karakters op een bepaalde server vereist een bestaand karakter van level 55 of hoger).

Spelers zonder bestaande personages die klaar zijn om de gevaren van Northrend te trotseren, kunnen profiteren van een optionele level-70 personage boost dichter bij de lancering van Wrath of the Lich King Classic. Verdere details, inclusief informatie over prijzen en beschikbaarheid, worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)