Blizzard kondigt World of Warcraft Dragonflight officieel aan

We wisten reeds een tijdje dat Dragonflight, de nieuwste expansion voor World of Warcraft, er zat aan te komen maar nu heeft Blizzard deze officieel bevestigd en ook de eerste details bekendgemaakt.

Na een periode van rampspoed voor de wereld van Azeroth, roeren lang vergeten krachten zich in de mythische Dragon Isles, het voorouderlijke thuis van het drakengeslacht.

Vandaag heeft Blizzard Entertainment World of Warcraft aangekondigd: Dragonflight aan, de aankomende uitbreiding voor de veelgeprezen massively multiplayer online role-playing game van het bedrijf, die spelers verwelkomt in een nieuw tijdperk van high-fantasy avontuur.

De draken van Azeroth hebben een centrale rol gespeeld in de zaken van de wereld, door de sterfelijke rassen te leiden en gebeurtenissen te beïnvloeden met hun aanzienlijke macht – soms voor hun eigen doeleinden. Nu hun heilige broedplaatsen weer tot leven komen, doen de draken een beroep op de helden van de Alliance en Horde om de dreigingen en mysteries die aan de oppervlakte komen het hoofd te bieden. De krachtige dracthyr Evokers, World of Warcraft’s eerste combinatie van een ras en een klasse, staan klaar om de strijd aan te gaan na eeuwen van rust.

Afhankelijk van de klassespecialisatie die ze kiezen, kunnen dracthyr Evokers vijanden van een afstand aanvallen als een damage dealer met adem, slagtanden en klauwen, of hun bondgenoten helpen en versterken als een healer door middel van de meer mystieke gaven van de drakenschaft. Spelers die Dracthyr Evokers creëren, kunnen zowel de draconische avatars ontwerpen die ze in de strijd belichamen, als de humanoïde Visage-vormen die ze gebruiken om met de bewoners van Azeroth te communiceren. Dracthyr Evokers beginnen de game op level 58, met een unieke start questline, en ze kunnen kiezen of ze bij de Alliance of Horde horen.

De draken van Azeroth staan niet alleen bekend om hun sluwheid en kracht, maar ook om hun behendigheid in de lucht. Het is dan ook passend dat alle spelers de kunst van het drakenrijden kunnen leren, waarmee ze een nieuwe dynamische vorm van vliegen kunnen ontgrendelen, samen met een drake metgezel die je kunt aanpassen qua uiterlijk en die je kunt trainen om nog effectiever door de lucht te zweven naarmate je verder komt in de uitbreiding. Dragonflight brengt ook de meest uitgebreide updates voor World of Warcraft’s talent- en profielsystemen sinds de game voor het eerst werd gelanceerd, waardoor spelers nieuwe niveaus van vrijheid en diepgang krijgen in hoe ze hun personages definiëren.

“Spelers staan te popelen om de high-fantasy roots van World of Warcraft opnieuw te ontdekken, en dat is precies wat ze zullen vinden in Dragonflight, met een diepere verkenning van de iconische draken van Warcraft® en een spannend avontuur in hun legendarische thuisland,” aldus Mike Ybarra, President van Blizzard Entertainment. “We zijn ook veel van de onderliggende systemen van het spel volledig aan het herzien om ervoor te zorgen dat WoW® het soort ervaring blijft bieden dat spelers niet alleen met deze uitbreiding verwachten, maar nog vele jaren lang.”

World of Warcraft: Dragonflight features

Ontdek de Drakeneilanden: Op hun reis naar de nieuwe level cap van 70, zullen spelers de primordiale wonderen en oude geheimen van de Dragon Isles verkennen in vier nieuwe zones – de Waking Shores, die bruist van elementaire kracht; de enorme uitgestrektheid van de Ohn’ahran Plains; de ijzige pieken van de Azure Span; en de majestueuze torenspitsen en tempels van Thaldraszus.

Nieuwe speelbare combinatie van ras en klasse: Spelers zullen hun vijanden bedreigen (of hun bondgenoten kracht geven) als een Dracthyr Evoker, WoW’s allereerste race/class combo. Ze ontwerpen zowel humanoïde als draconische vormen, kiezen tussen de Alliance en de Horde, en gaan op pad als healer of ranged damage-dealer die de collectieve kracht van alle drakensoorten bundelt.

Vlieg door de lucht: Dragonflight introduceert Dragonriding, een gloednieuwe, op vaardigheden gebaseerde manier van luchtbewegingen waarmee spelers op de rug van hun persoonlijke Dragon Isles Drake het luchtruim kunnen kiezen. Spelers kunnen hun drake aanpassen naarmate ze verder komen in de uitbreiding. Zo krijgen ze meer opties om er goed uit te zien en kunnen ze verder en sneller vliegen.

Vernieuwing van het Talentensysteem: Het nieuwe talentensysteem stelt spelers in staat om creatieve en smaakvolle talentkeuzes te maken zonder dat dit ten koste gaat van hun effectiviteit – en het belangrijkste: het geeft ze zinvolle opties op elk niveau.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)