Uncharted-creator Amy Hennig en LucasFilm Games werken aan nieuwe Star Wars-game

Als ik de woorden Star en Wars hoor, dan beginnen mijn oren spontaan te flapperen. Iets wat nu absoluut het geval is. Uncharted-creator Amy Hennig en LucasFilm Games bevestigen namelijk dat ze bezig zijn aan een nieuwe Star Wars videogame.

Het is Amy Hennigs Skydance New Media die op het project zit en zelf omschrijven ze de game als een “a richly cinematic action-adventure featuring an story in the legendary Star Wars galaxy.

In een interview met Deadline gaf Amy Hennig de volgende informatie vrij: “Ik heb vaak beschreven hoe het zien van Star Wars in 1977 in wezen mijn 12-jarige hersenen opnieuw bedraadde, en mijn creatieve leven en toekomst onuitwisbaar vormde,” zei Hennig, President van Skydance New Media. “Ik ben opgetogen om opnieuw samen te werken met Lucasfilm Games om interactieve verhalen te vertellen in dit melkwegstelsel waar ik van hou.”

En ik begrijp exact wat ze hiermee wil zeggen. Toen ik in 1977 als net geen tien jarige knaap naar Star Wars ging kijken in de lokale bioscoop in Hoeilaart was ik na het bekijken van de film, en het verlaten van de zaal, plots een heel ander mens…

Nu is het natuurlijk uitkijken naar meer info en beelden van deze game!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)