Flying Wild Hog onthult wat we mogen verwachten van Space Punks open bèta

De Poolse gamestudio Flying Wild Hog heeft onthuld wat we kunnen verwachten van de open bèta van Space Punks, die vanaf vandaag gratis te spelen is.

Space Punks is een top-down ARPG die zich afspeelt in een sciencefiction-omgeving, waar spelers zich een weg banen naar roem en fortuin door lucratieve opdrachten aan te nemen in de gevaarlijkste uithoeken van het sterrenstelsel.

De lancering van de open beta (of content-update ‘The Cracked One’ voor degenen die het bijhouden) gaat gepaard met een volledig herontworpen gameplay-loop, een nieuwe ‘Get-A-Job’-functie die dient als een quickplay-modus, en een soepeler crafting-systeem dat spelers toegang geeft tot tools om in het begin van hun ruimtevaarcarrière al maximale chaos te zaaien.

Het introduceert ook nieuwe endgame-content genaamd ‘The Crack’, een nieuwe eindeloze dungeons ervaring die zich afspeelt in de diepten van een zwart gat en maximaal vier spelers van de ene naar de andere dimensie moeten springen om zo het onbekende en oneindige te verkennen.

De dimensies zijn er in twee smaken: Common – waarin spelers een bepaald aantal vijanden moeten doden om naar de volgende dimensie te gaan, en Milestone – waarbij spelers de eindbaas in het gebied moeten vinden en verslaan om verder te kunnen spelen. De update lanceert ook een reeks belangrijke bugfixes en verbeteringen die verder reiken dan enkel de lancering van de open beta.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)