Xenoblade Chronicles 3 verschijnt reeds op 29 juli

Dat games uitgesteld worden, daar kijken we niet maar van op. Maar dat games vroeger verschijnen dan gepland, daar durft een mens al eens van verschieten. En toch, het kan!

Nintendo heeft namelijk goed nieuws voor de fans die uitkijken naar Xenoblade Chronicles 3. In plaats van te moeten wachten tot september, kunnen we nu reeds op 29 juli aan de slag met deze bijzondere RPG.

Xenoblade Chronicles 3 neemt ons mee naar de nieuwe wereld van Aionios, waar de Keves- en Agnus-facties vechten om magie en technologie. Net als in de vorige delen vecht je rechtstreeks in de overwereld tegen vijanden. Je hebt zes personages in je team, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten.

Je kunt deze personages niet alleen aanpassen door hun klasse te veranderen, maar bepaalde duo’s kunnen ook samenwerken. Als ze dat doen, transformeren ze in een krachtige reuzenvorm, bekend als een Ouroboros. Deze unieke vormen hebben unieke movesets. Op het juiste moment combineren is dus de al even juiste boodschap…, dus het bepalen van het beste moment om te transformeren zal een belangrijke gevechtsstrategie worden.

De nieuwe trailer onthult de achtergrond van de reis in Aionios, een uitgestrekte wereld vol natuurschoon, en doet nieuwe details over het gevechtssysteem uit de doeken:

  • Vecht met tot wel zeven personages: Net als in vorige Xenoblade Chronicles-games, beginnen gevechten door in het veld direct de confrontatie aan te gaan met vijanden. Spelers kunnen het team van Noah besturen, bestaande uit zes personages, plus extra personages die ze tijdens het avontuur ontmoeten. Elk personage heeft een eigen rol in het gevecht, wat diverse strategische mogelijkheden biedt.
  • Wijzig de klassen: Noah is een zwaardvechter, gespecialiseerd in het vechten van dichtbij, en Mio is een Zephyr, iemand die de aandacht van de vijand trekt en aanvallen ontwijkt. Elk personage heeft dus een eigen klasse met eigen krachten en vaardigheden. Verderop in het avontuur kunnen spelers de klassen van personages wijzigen en hun team dus naar wens aanpassen.
  • Nieuw Interlink-systeem: Elk van de tag-team-paren (Noah en Mio, Lanz en Sena, Eunie en Taion) kan gebruikmaken van het Interlink-systeem als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Ze smelten dan samen tot een reusachtige vorm die Ouroboros wordt genoemd. Elke Ouroboros beschikt over sterke aanvallen, en het kiezen van het juiste moment om te transformeren kan bepalend zijn voor de uitkomst van een gevecht.

Hieronder alvast een nieuwe trailer om deze vroege release te vieren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)