Kojima Productions blijft onafhankelijke studio

Gisteren leek het er nog op dat Kojima Productions de volgende studio zou worden die door Sony overgenomen ging worden. Via een Tweet heeft Hideo Kojima himself dit gerucht nu de kop ingedrukt.

Ik geef eerlijk toe dat ook ik dacht dat de overname een feit was nadat Sony een afbeelding van Death Stranding aan de banner van de PlayStation Studios-website had toegevoegd. Niet veel later postte Hideo Kojima deze afbeelding op Twitter waardoor velen dachten dat hij de overname stilzwijgend bevestigde.

Een paar uur later volgde onderstaande Tweet: ‘Sorry voor het misverstand, maar Kojima Productions is altijd al een onafhankelijke studio geweest en zal dat ook blijven’.

Eerder dit jaar liet PlayStation-baas Jim Ryan weten dat Sony nog meer overnames gepland heeft nadat het eerder dit jaar al Haven Entertainment Studios, Bluepoint Games, Housemarque, Nixxes Software en Firesprite had overgenomen.

Kojima Productions zal dus niet de volgende studio in het rijtje zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.