Sony en Nintendo moeten hun abonnementsvoorwaarden bijsturen

PlayStation Now Plus

Je kent het wel, of ik vermoed dat toch. Zelf heb ik een Game Pass Ultimate-abonnement, een abo op PS Plus, Netflix, Disney Plus en links of rechts nog een andere die ik waarschijnlijk vergeten ben, maar (hopelijk niet) nog betaal.

Meestal sluit je een abonnement af en laat je dat gewoon doorlopen. Of je pakt een trial en vergeet te annuleren waardoor je blijft betalen, ook al gebruik je die dienst niet meer. De meeste van die abonnementen worden stilzwijgend verlengd en als je die ene vergeten bent, dan betaal je gewoon verder… Dat moet en kan anders.

Zo moesten Sony en Nintendo na controle door de Britse Competition and Markets Authority een aantal zaken voor respectievelijk PlayStation Plus en Nintendo Switch Online aanpassen. Microsoft bleef buiten schot omdat ze zelf in januari reeds de nodige aanpassingen doorvoerden.

Het onderzoek van de CMA moet ons, en consumenten in het algemeen beter beschermen tegen de principes van het automatische en stilzwijgend verlengen van abonnementen. Sony heeft alvast besloten om abonnees proactief te gaan benaderen. Zeker de leden die al een flinke poos nog wel betalen voor een PS Plus-abonnement maar dat eigenlijk niet meer gebruiken.

Ook Nintendo heeft zich voorgenomen om Nintendo Switch-abonnementen niet langer meer automatisch te verlengen. Als je dat wel zelf wilt, dan moet je dit manueel doen na het afsluiten van je abonnement.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)