De eerste aflevering van Resident Evil-webserie ‘CARRIER: A Raccoon City Story’ gaat nu vrijdag in première

Het Resident Evil-universum is populairder dan ooit. Videogames, comics, animatie- en CGI-reeksen en noem maar op. Nu vrijdag kunnen we de eerste aflevering van een nieuwe webserie bekijken.

Of filmmaker Shaun Meyer een groter Resident Evil-fan is? We durven te vermoeden van wel. Een paar weken geleden onthulde hij immers zijn nieuwe film noir-webserie gebaseerd op de Resident Evil-serie. Deze kreeg als titel CARRIER: A Raccoon City Story mee.

De eerste aflevering van de twee seizoenen tellende story arc, getiteld A Cold Awakening, gaat nu vrijdag in première op 15 april om 19u00.

In de webserie volgen we detective Sam Othic van het Raccoon City Police Department bij zijn onderzoek naar een reeks dodelijke incidenten die het gevolg zijn van oplopende criminele activiteiten die de stad in de winter van 1995 beginnen te teisteren. De serie is een prequel op de eerste Resident Evil game, samen met de uiteindelijke vernietiging van Raccoon City in 1998.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)