Er komt helemaal geen E3 dit jaar

Zelf heb ik de unieke kans gehad om 11 keer naar de E3 te gaan, en elke keer was het telkens een kinderdroom die uitkwam. De mooiste jaren van mijn leven zeg maar. De unieke sfeer, behind closed doors, interviews, feestjes, en zo kan ik nog uren doorgaan. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan dat van de E3.

De voorbije jaren heeft corona hard toegeslagen, zeker op het vlak van events en beurzen. En dat laat littekens na die maar moeilijk genezen.

Normaal moest de beurs die jaar zowel digitaal als fysiek doorgaan, maar ESA, de organisatie achter de E3 heeft nu bevestigd via Will Powers van Razer PR dat er dit jaar geen E3 zal plaatsvinden. Niet fysiek en ook niet digitaal.

ESA kwam daarover met dit statement naar buiten: “We steken al onze energie in het organiseren van een fysieke en digitale E3 volgende zomer. Of je er nu vanaf de beursvloer zelf of vanop je favoriete apparaat van wil genieten, de 2023-show moet de community, media en industrie terug bij elkaar brengen in een compleet nieuwe format en interactieve ervaring.”

Nu, laat ons een kat een kat noemen; de voorbije jaren organiseerden heel wat partijen en ontwikkelaars hun ‘eigen’ ding. Ik denk hier bijvoorbeeld aan EA met zijn EA Play Live, het Summer Game Fest van Game Awards-presentator Geoff Keighley, Sony met zijn State of Plays, Blizzard met BlizzCon,…

Want als er iets was wat ik na al die jaren wel vond, dan was het dat de E3 zich op de een of andere manier moest heruitvinden om te overleven.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)