De gamereleases van april (LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, MotoGP 22,…)

April is geen maand om de ridderlijke regels aan ons laars te lappen. Met heel wat middeleeuws geweld moeten we zorgen dat onze zwaarden vlijmscherp staan. Hebben we toch genoeg van al die beleefde rivaliteit? Dan trekt ieders favoriete sci-fi universum een dubbele dosis vertier open. Ook sportfanaten komen meer dan aan hun trekken. Waar heb ik m’n zweetband ergens gelegd?  

1 april

tERRORbane (PC, Switch)

Een game waar errors, glitches en bugs eigenlijk je vrienden zijn? Dat is ofwel een zeer uniek idee, ofwel een zeer goede marketingstrategie om je gebroken spel op de markt te brengen. In tERRORbane ga je op een komisch avontuur dat er ridderlijk fantasy-achtig uitziet. In deze 2D-scroller zie je verschillende knipogen en hommages aan de gamegeschiedenis passeren. De developers van de game geven je constant updates over je progressie maar maken je het ook moeilijk met plotsklaps nieuwe programmatie en gameplay-vergeetachtigheden. Een geeky nerd-comedy dus voor gamers die op zoek zijn naar iets zeer unieks. Word jij de onoverwinnelijke “Bane Of Errors”?

5 april

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Negen films in één LEGO Star Wars-game. The Skywalker Saga is op z’n zachtst gezegd ambitieus. De ontwikkeling bracht dan ook lange delays met zich mee maar we kunnen eindelijk aan de slag met deze action platformer. De makers beloven typerende LEGO-humor in het geliefde sci-fi jasje. Je kiest zelf met welke trilogie je wenst te beginnen. Je speelt niet enkel als Skywalker maar kruipt ook in de geblokte huid van helden als Obi-Wan, BB-8 en Rey. Ook de Dark Side valt onder je controle. Iconische locaties in een (nóg meer) kindvriendelijk jasje zijn voor alle leeftijden geschikt. De lightsabers klikken makkelijk vast in de handen en snijden al zoemend elke blokkenmassa in twee.

MLB The Show 22 (PS4, PS5, Xone, XsX)

Glorie voor het handjevol baseball-liefhebbers dat ons Belgenlandje telt! De nieuwste editie van The Show belooft wat elke jaarlijkse sportrelease belooft. Meer realisme, meer immersie, meer content en de ultieme sportervaring. Elke worp, slag en vangst wordt met emotie en de nodige zweetdruppels op het scherm getoverd. Met Road To The Show probeer je een hele avond lang homeruns te slagen. De makers beloven dat dit speltype een heuse RPG-ervaring met zich mee brengt. Verder is de Stadium Creator eindelijk terug: je eigen tempel is enkel gelimiteerd door je creativiteit! (En de beschikbare building tools.)

14 april

Road 96 (PS4, PS5, Xone, XsX)

Roadtrip! Mocht je niet op de vlucht zijn voor het autoritair regime van de staat Petria, dan zou deze game gewoon een heerlijke vakantie zijn. Op weg naar de grens van het land kom je allerhande interessante karakters tegen. Niemand z’n weg naar de grens is hetzelfde. Dat kan ook niet, met duizenden mogelijke wegen die random gegenereerd worden. Deze indie game is volgens velen op PC alvast een geweldige klepper. Actie, exploratie, melancholie en een barrage aan ’90-hits vormen de ruggengraat van deze titel, gezet in 1996. Nu al dé indie game van het jaar?

Cat Cafe Manager (PC, Switch)

Het was één van de vele bevreemdende ervaringen die ik had toen ik naar Japan trok. De immens populaire Cat Cafés. Het concept is simpel: een bar, maar dan overvol met katten om te knuffelen en strelen. Het uitbaten van zo’n etablissement brengt veel uitdagingen met zich mee. Die mogen we nu aan der lijven ondervinden in Cat Cafe Manager. Je neemt het Cat Cafe van je grootmoeder over en er is wat werk aan de winkel. Zorg voor een prachtige thuis voor tientallen katten en een drinkhaven voor de lokale bevolking? Raak jij zonder al te veel krassen van de vele klauwen doorheen dit avontuur?

20 april

Star Wars: The Force Unleashed (Switch)

Naast een verse portie LEGO Star Wars kunnen we deze maand ook aan de slag met een absolute klassieker die z’n weg vindt naar de Switch. In The Force Unleashed gaan we weer geniepig te werk als de geheime leerling van Darth Vader. Starkiller is niet gekend voor z’n liefde en genade jegens de Jedi. Je kan ook met de multiplayer aan de slag en intense duels uitvechten met je kameraden. Met 27 personages is er keuze genoeg om te beslissen wie de absolute legende van de Galaxy wordt. En dat allemaal om Lord Vader te dienen, uiteraard.

21 april

MotoGP 22 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Lang leve de tweewielers! Wie geen angst heeft om z’n knieën een beetje bij te vijlen kan aan de slag met de nieuwste MotoGP. Alle fijnste details van het 2022-seizoen zijn aanwezig. Ook wordt er heel veel aandacht en liefde gegeven aan de historische helden: meer dan 70 (!) iconische rijders maken hun opwachting. Op meer dan 20 officiële parcours ga je realistischer dan ooit aan de slag met alle klassen. In de modus “Nine” beleef je enorm diepgaand het memorabele seizoen van 2009 opnieuw. Met bijna een uur aan echte beelden is dit evenzeer een documentaire als een game. Je kruipt in de huid van alle toppers met tientallen challenges voor de boeg. En nu vlammen maar!

26 april

The Serpent Rogue (PS4, PS5, Xone, XsX, Switch)

Deze game zorgt in april voor een spannende middeleeuwse rit in een fantasierijke gevulde wereld. Als alchemist zal je heel wat tijd kokkerellen, maar niet per se om de heerlijkste stoofpot van het rijk te maken. Jouw cocktails zijn eerder geschikt voor de grote strijd tegen aankomend gevaar. Sinds dat de gevreesde Serpent Rogue z’n klauwen heeft vastgeklampt in Mount Morbus slaapt niemand nog met z’n ogen dicht. Jij kruipt in het brein van The Warden, de mysterieuze redder van het rijk. Of ben je tóch niet de barmhartige Samaritaan die men denkt?

King Arthur: Knight’s Tale (PS5, XsX, PC)

De ridderlijke verhalen van Koning Arthur kennen we allemaal. Knight’s Tale voegt daar een goede scheut dark fantasy aan toe om een unieke vertelling tot bij ons te brengen. De game combineert klassieke RPG-elementen met turn-based combat en enorm tactische gameplay. Plottwist: jij speelt als Sir Mordred: de aartsvijand van King Arthur! Er wachten heel wat morele keuzes terwijl je het kasteel Camelot probeert om te bouwen naar jouw droomvisie. De bossen zijn gevuld met monsters en onbekende gruwels. Een epische clash tussen ridders die het niet op elkaar begrepen hebben wacht. Arthur, we hebben eindelijk genoeg van al jouw arrogante zever!

29 april

Nintendo Switch Sports (Switch)

Zit de zweetband strak rond je bol? De polsbandjes vluchtig rond je armen? Zijn de benen volledig losgegooid? Dan is het hoog tijd om een portie melkzuur te kweken met Nintendo Switch Sports. Traditionele sporten als volleybal en voetbal zijn aanwezig, net als meer moderne kleppers als bowling. Ook vreemde eenden als chanbara maken hun opwachting, waarbij je elkaar uit een ring probeert te duwen. Tennis en badminton maken het pakket af, met een aankomende update in het verschiet die golf zal toevoegen. Tijd om die Joy-Con in de zweethandjes te grijpen en uren lang de family fun (én rivaliteit) tot een maximum niveau te tillen. Of je nog spreekt tegen elkaar na een sessie is niet gegarandeerd.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.