LEGO pakt in april uit met super coole nieuwe Star Wars diorama’s

Dit is er eentje waar je als Star Wars- én LEGO-fanaat niet naast kan en wil kijken: LEGO’s Star Wars diorama’s!

Binnenkort ligt Lego Star Wars: The Skywalker Saga in de rekken, en dat is voor heel wat fans, waaronder ook ikzelf, alvast reden voor een feestje. Maar later in april wordt het nog beter.

LEGO brengt in april namelijk drie super coole nieuwe diorama’s uit, gebaseerd op scènes uit de originele trilogie.

Het coole aan die diorama’s is dat het meer is dan zomaar voertuigen, gebouwen en ventjes in mekaar zetten. In de nieuwe serie draait het allemaal om iconische momenten die je als Star Wars-fan nooit zal vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de scène met de vuilnispers, Luke Skywalkers training op Dagobah en zeker de spectaculaire Death Star trench run.

Deze nieuwe sets focussen op de kleine visuele details om die momenten te herbeleven, en minder op het spelen. Als is er nog steeds in beperkte mate interactie mogelijk.

Alle drie de sets verschijnen op 26 april. Het Dagobah Jedi Training Diorama kost 79,99 euro en bestaat uit 1.000 stukjes. De Death Star Run Diorama kost 59,99 euro en bestaat uit 665 stukjes. De Death Star Trash Compactor Diorama kost 89,99 euro en bevat 802 stukjes. Het hoofd van Dianoga is inbegrepen in deze set, samen met zes minifiguren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)