PlayStation netwerk momenteel niet functioneel na nieuwe software-update

PlayStation Plus

Er verschijnen online meer en meer berichten van PlayStation-spelers dat ze momenteel niet in staat zijn om online games te spelen. De storing komt er nadat Sony vandaag een nieuwe software-update heeft uitgerold.

Onder meer Destiny, Fifa, The Elder Scrolls, Gran Turismo 7 en Elden Ring kunnen niet online gespeeld worden.

In Fifa 22 zouden spelers wel nog toegang hebben tot de online menu’s van de game, maar wanneer ze een wedstrijd willen spelen (iets waarvoor PlayStation Plus vereist is), treedt de fout op. Het probleem lijkt dus bij PlayStation Plus te liggen.

Ook de website Down Detector laat honderden meldingen zien van spelers die niet online kunnen spelen.

Op het moment van schrijven heeft PlayStation nog niet gereageerd op het voorval.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.