Nieuwe update maakt het mogelijk om open en gesloten party’s op PS5- en PS4-consoles aan te maken (of eraan deel te nemen)

PlayStation 5

Zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 hebben vandaag een update gekregen die een aantal zeer nuttige, en door de fans gevraagde functies toevoegen.

De updates introduceren met andere woorden enkele door fans gevraagde functies voor de community zoals de mogelijkheid om Open en Closed Parties aan te maken of eraan deel te nemen op PS5- en PS4-consoles.

Op PS5 komen er verbeteringen in de gebruikersinterface van Game Base en Trophy-kaarten, evenals toegankelijkheidsfuncties zoals mono-audio voor koptelefoons.

Verbeteringen aan PS App en PS Remote Play

Vanaf vandaag kunnen PS App-gebruikers geleidelijk aan ook via de app open en gesloten party’s opzetten of eraan deelnemen. Ook hier werd de gebruikersinterface van PS App Game Base geüpdatet om de toegang tot de functies voor vrienden, partijen en berichten te vergemakkelijken en een consistente spelerservaring met PS5 te bieden.

Verder kunnen gebruikers van de PS Remote Play mobiele app kunnen genieten van een nieuwe “dark mode” op basis van hun telefooninstelling en kunnen kiezen uit nieuwe schermleestalen voor zowel iOS als Android.

Later komt ook nog Variable Refresh Rate ondersteuning voor PS5

Sony laat ook weten dat Variable Refresh Rate (VRR) gepland staat voor de PS5 in de komende maanden. Op HDMI 2.1-compatibele tv’s en pc-monitoren synchroniseert VRR de verversingssnelheid van het scherm dynamisch met de grafische uitvoer van de PS5-console.

Dit verbetert de visuele prestaties van PS5-games door visuele artefacten, zoals framepacing en screen tearing, tot een minimum te beperken of te elimineren. De gameplay van veel PS5-games voelt vloeiender aan omdat scènes direct worden weergegeven, graphics scherper ogen en inputvertraging wordt verminderd.

Eerder uitgebrachte PS5-games kunnen door middel van een patch volledig worden geoptimaliseerd voor VRR en toekomstige games kunnen bij de introductie VRR-ondersteuning bevatten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)