Marauders wordt een hardcore looter shooter

Nieuwe IP’s? Graag! Al moeten we daarvoor jammer genoeg niet bij de groten der aarde zijn, maar wel bij de kleinere, al dan niet indie-studio’s, die wel durven vernieuwen en origineel zijn. Getuige daarvan Team17 en Small Impact Games die Marauders aangekondigen, een first-person, multiplayer, looter shooter die later dit jaar lanceert in Steam Early Access en Game Preview via PC Game Pass.

Marauders speelt zich af in een alternatieve dieselpunk-toekomst van begin jaren 90. We kruipen in de huid van een zwervende ruimtepiraat om vijandige ruimteschepen te verkennen en te breachen, waardevolle buit te bergen, waaronder een arsenaal aan iconische wapens uit de vorige eeuw, en de strijd aan te gaan met andere spelers en AI-vijanden in gespannen multiplayergevechten.

We kunnen solo of in teams van maximaal vier spelen en uitrusting en wapens uitrusten om onze overlevingskansen te vergroten terwijl we op gewaagde rooftochten door de sterrenstelsels gaan. Als we het er levend vanaf brengen, kunnen we onze loot in verdere speelsessies gebruiken, de gevonden grondstoffen gebruiken om ons schip te upgraden of alles verkopen voor een mooie winst.

Doet me wat denken aan het fantastische Wing Commander: Privateer uit 1993.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)