Avalanche Software verwent de wereld met 20 minuten Hogwarts Legacy

Tijdens de PlayStation State of Play van gisteren zat iedere Harry Potter-fan in de wereld op het puntje van zijn stoel. Ontwikkelaar Avalanche Software zou namelijk gameplay tonen van hun aankomende topper; Hogwarts Legacy. Fans werden kort daarna omvergeblazen met video van maar liefst 20 minuten lang.

Eerlijk gezegd weet ik niet waar beginnen. Quasi ieder aspect in de game wordt – weliswaar kort – aangehaald in het filmpje. Gaande van de gekende zones in grote kasteel, de wereld buiten de muren van Hogwarts tot de wezens die wereld zullen bevolken. Grafisch blaast de game mij persoonlijk niet omver, al is deze Hogwarts Legacy wellicht het dichtst dat ik ooit bij het tovenaarsbestaan zal komen.

In de bijbehorende blog legde Avalance Software nogmaals de nadruk dat Hogwarts Legacy een single player-game wordt waarbij NPC’s jou doorheen de wereld zullen vergezellen. Berg dus maar dat sprankeltje hoop op een Hogwarts-MMO of coöp-game op. Ook werd de releaseperiode bekendgemaakt; Hogwarts Legacy verschijnt namelijk met de feestdagen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.