Amazon is nu officieel eigenaar van MGM Studios, de filmmaatschappij achter James Bond, Robocop en Rocky

MGM Amazon Prime

Vorig jaar in mei bereikten ons de eerste berichten dat online retailer Amazon aan het onderhandelen was met Metro-Goldwyn-Maye Studios, de studio achter de James Bond- en Rocky-franchises.

Die onderhandelingen bleken succesvol, want nu komt Amazon naar buiten met een statement dat het nu officieel eigenaar is van de succesvolle filmmaatschappij. Hierdoor vinden we binnenkort op Amazon Prime alles terug van onder andere James Bond, Robocop, Rocky, Stargate, Tomb Raider, Fargo, The Handmaid’s Tale en Vikings.

Met deze deal, die zo’n 8,5 miljard dollar kostte, groeit de catalogus van Amazon Prime meteen naar 4.000 films en 17.000 televisie afleveringen waardoor het een geduchte concurrent wordt voor Netflix.

Fans van James Bond hoeven zich niet meteen zorgen te maken over wat Amazon (fout) kan doen met hun geliefde geheim agent. Want de helft van de rechten van James Bond liggen nog steeds bij EON Productions.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.