fbpx

Amazon onderhandelt met James Bond-studio MGM over mogelijke overname

De filmstudio MGM staat sinds eind 2020 te koop. Deze studio is onder andere verantwoordelijk voor de James Bond-films, maar heeft het financieel niet makkelijk.

Sinds de bekendmaking dat MGM zichzelf te koop had gezet, zijn al heel wat geïnteresseerden gepasseerd. Alleen draaiden de onderhandelingen met onder andere Netflix en Apple op niks uit.

Nu zou Amazon rond de tafel zitten in een poging om deze legendarische studio over te kopen. Het Amerikaanse bedrijf zou maar liefst 9 miljard dollar veil hebben. Als de onderhandelingen positief uitdraaien, krijgt Amazon er in een klap 4000 films en 17.000 uur aan tv-series.

Naast de James Bond-franchise heeft MGM onder andere volgende films in zijn catalogus: The Terminator, RoboCop, Rocky en The Hobbit-trilogie. Amazon zou echter niet volledig eigenaar worden van James Bond, omdat het Britse filmbedrijf EON Productions hiervan 50% van de aandelen bezit.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d